Vrangforestillinger om legalisering

En gradvis legalisering av hasj og utdeling av heroin vil ikke løse alle problemer ved rusbruk. Men det er vanskelig å forestille seg at skadene for samfunnet vil være større enn med dagens ruspolitikk.

Publisert Sist oppdatert

Øystein Schjetne er, i et svarinnlegg 22.juni, uenig i mitt forslag om å starte heroinutdeling og legalisere cannabis som tiltak for å bidra til å løse hovedstadens gjengproblemer.

Felles for en del av Schjetnes innvendinger er trolig en misforståelse eller «feillesning» av mine to forslag. En årsak til dette kan være at jeg ikke i detalj beskrev hvordan utdeling av heroin skal fungere i praksis, samtidig som «cannabis på Vinmonopolet» tas bokstavelig, og ikke «tabloidsk», slik jeg mente det – selv om en fersk studie konkluderer med at regulert omsetning, som på Vinmonopolet, er den minst samfunnsskadelige modellen for både alkohol og cannabis.

Poenget mitt var at staten kan regulere cannabis-salget fremfor at Young Bloods gjør det. Likevel bommer Schjetnes kritikk og innvendinger mot mine forslag på flere områder. Jeg har derfor forsøkt svare på dem i teksten under.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS