KOMMENTAR

De færreste som deltar i Pride-paraden er nok enige med arrangør FRI om alt. Paraden i Oslo i 2019 hadde 50 000 deltagere og 275 000 tilskuere.

Ingen tvinger noen til å gå i Pride

Det er helt legitimt å være mot at Osloskolen deltar i Pride, men påstander om en nøytral skole som bør holde seg unna alt som har med LHBT å gjøre, er fullstendig skivebom.

Publisert Sist oppdatert

Det skapte reaksjoner da Osloskolen for første gang inviterte elever og ansatte til å gå under felles fane i årets Pride-parade som går av stabelen 25. juni, riktignok etter at sommerferien har startet.

I en artikkel i NRK uttaler lærer ved Årvoll skole (tilfeldigvis min gamle barne- og ungdomsskole) Anders Noreng at hovedstadens offentlige skolesystem «pusher ideologier» på barn ved å invitere til deltagelse i paraden.

«Når du sender barn på en offentlig skole, tenker du at den skal være nøytral, at den ikke skal pushe ideologier», sier Noreng til statskanalen. Han fortsetter med å trekke frem undervisningsopplegg fra FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold som «drøye», blant annet fordi de lærer barn at det finnes flere kjønn og at «man selv kan bestemme hvordan man vil bytte frem og tilbake».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS