KOMMENTAR

Rødt-leder Bjørnar Moxnes og nestleder Marie Sneve Martinussen under Rødts sommerpressekonferanse på Jæger i Oslo 30.06.21.

Ikke helt Boss

Rødt ønsker å tilgi Bjørnar Moxnes hans karakterbrist – av hensyn til partiet. Det er en anledning til å spørre hva Moxnes egentlig har gjort for Rødt.

Publisert Sist oppdatert

Videoen av Bjørnar Moxnes som raskt legger et par solbriller ned i venstre jakkelomme, ser mer ut som en rutinert butikktyv enn en distré kommunist.

Men uansett hva som er sannheten om akkurat når Moxnes ble tyv – i eller utenfor butikken – har Rødts tillitsvalgte i løpet av de siste dagene måttet erkjenne at deres partileder i møte med vanskeligheter har valgt fortielse, omgåelser, bortforklaringer og løgn. Det er, kunne man tenke, uforenlig med å være politisk tillitsvalgt på øverste nivå.

Så langt er likevel kravene om at Moxnes må gå av som partileder fra innad i partiet, meget lavmælte. NRK har rett nok gravet ganske godt ned i folkedypet og funnet en kommunestyrerepresentant i Rødts lokallag i Sømna på Helgelandskysten som har mistet tilliten til Moxnes. Men ellers slår partiet ring om sin leder.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS