Misvisande om NRKs Sverige-journalistikk

Mads Motrøen skriv i Minerva at han meiner NRKs Nyhetsmorgen har gitt publikum misvisande informasjon om dei viktigaste sakene i den svenske valkampen. Diverre er det Motrøen som gir eit misvisande inntrykk av kva NRK har fortalt.

Publisert Sist oppdatert

Dei svenske veljarpreferansane var tema i Nyhetsmorgen i to ulike variantar av ein reportasje mandag 27. august. Du kan høyre kva NRK fortalte i innslaga her: https://radio.nrk.no/serie/nyhetsmorgen/NPUB32017018/27-08-2018

Motrøen påstår om innslaga at «dette er på alle tenkelege måtar ei rar framstilling av ei svært interessant meiningsmåling». Det er litt vanskeleg å få tak på kva Motrøen er mest kritisk til, for det meste av det han peikar på er faktisk dekka i reportasjane.

Etter det vi forstår er ikkje Motrøen usamd i at helse-spørsmålet faktisk er viktigast for svenske veljarar. Men helse har blitt mindre viktigare etter 2014, viser han til. Han argumenterer for at det er viktigare å sjå på endringar i opinionen sidan førre val enn på kva som er viktigast her og no. Endringar over tid er sjølvsagt interessant, men den viktigaste ambisjonen med dette innslaget er først og fremst å vise fram kva veljarane er opptekne av no like før valet 2018.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS