KOMMENTAR

Trump er enda en upopulær republikaner

Pew-undersøkelse bekrefter at Trump er upopulær i de fleste land, men dette gjenspeiler at republikanske presidenter generelt skårer dårlig. Trump skårer også lavt på sin konkrete politikk.

Publisert

En ny internasjonal Pew-undersøkelse viser at Trump og hans politikk er upopulær i de langt fleste av de 33 landene som er omfattet, men at USA som sådann skårer langt bedre. Undersøkelsen er tatt opp mellom 18. mai og 2. oktober i fjor, og Trump er blitt noe mer populær siden 2018. Endringen har hovedsakelig skjedd på høyresiden.

Lignende Pew-undersøkelser er tatt opp årlig tilbake til 2002, og det er derfor mulig å følge endringene både ved skifte av president, og som følge av utslagene av disses politikk. Et fast mønster i de fleste land, særlig i Europa, er at demokratiske presidenter er mer populære enn republikanske. Denne undersøkelsen går ikke tilbake til forrige årtusen, men vi som har levd en stund vet at dette også gjaldt for Reagan. Når Trump skårer lavt på spørsmålet om tillit til at han vil gjøre det riktige i internasjonale spørsmål, er dette i hovedsak altså en dom over det republikanske partiets image.

Bush ble upopulær

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS