NYHET

Det sklir raskt ut i spørretimer.
Det sklir raskt ut i spørretimer.

Gamle synder ruster ikke i Stortingets spørretime

Sandra Borch (Sp) møtte nær alle Frps fremlegg med å minne Frp på deres egne synder og hvilket hardt arbeid Sp nå har med å rydde opp. At Frp har snudd på landbruk virket rett og slett ikke å passe landbruksministeren særlig godt.

Publisert

Representant Sivert Bjørnstad (Frp) viste fra talerstolen til at landbruksminister Sandra Borch (Sp) før jul rykket ut i VG og sa at maten var for billig, selv om vi har blant verdens høyeste matvarepriser. Siden da har matvareprisene økt voldsomt. Har det økt nok nå eller må det øke enda mer før ministeren er fornøyd?

Statsråden har aldri tatt til orde for at vi har for billig mat, svarte Borch. Det hun mente var dumt i saken før jul, var prisdumping på norske varer i sesong. Situasjonen i verden for øvrig er uoversiktlig, svarte hun.

Morten Stordalen (Frp) snakker også om kriser. Og kostnader. Bønder opplever store kostnader. Mange har ikke økonomi til å dyrke mathvete. Flere bønder har fortalt meg at de legger om fra korn til andre matvekster, sa Stordalen. Hva har ministeren å si til bønder som ikke ser seg råd til å dyrke?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS