NYHET

På en pressekonferanse annonserte i dag Sveriges statsminister at han går av, og at det ikke vil bli arrangert nyvalg. Dermed blir det opp til Riksdagen å danne flertall for en ny regjering.

Stefan Löfven går av: oppgir pandemien som årsak

Löfven oppga pandemien som årsaken til at han i dag valgte å gå av som statsminister, ikke gå for ekstravalg, etter at Riksdagen sist uke stemte for mistillitsforslag mot regjeringen.

Publisert Sist oppdatert

– Sveriges helsesystem har enda ikke kommet seg etter pandemien. Vi vet ikke hvordan utviklingen vil bli fremover, og noen eksperter har predikert at vi kan få en ny bølge i august, sa sosialdemokraten Stefan Löfven da han på en pressekonferanse i dag annonserte at han trekker seg som Sveriges statsminister.

Alternativet til å trekke seg, var å arrangere et ekstravalg, noe som krever at det først kjøres en valgkamp, før en ny folkeavstemning, hvorpå det dannes en ny Riksdag med regjering. Et ekstravalg til høsten vil ligge bare et knapt år unna Sveriges neste ordinære riksdagsvalg i september 2022, og kommer dermed i tillegg, ikke istedenfor, ordinære Riksdagsvalg. Löfven fortalte at han har brukt helgen på å tenke over beslutningen. Han landet på at å trekke seg var riktig.

På pressekonferansen i dag viste han gjentatte ganger til pandemien som en viktig årsak til at han velger å trekke seg, ikke gå for ekstravalg. Han trakk blant annet frem at mange står uten arbeid og trenger tid på å hente seg inn. Sverige trenger ikke et ekstravalg på toppen av belastningene landet har blitt påført av pandemien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS