KORTE NYHETER

Taiwans utenriksminister Joseph Wu og president Tsai Ing-wen.

Ber Norge anerkjenne at Taiwan ikke er provins i Folkerepublikken Kina

På Facebook oppfordrer Taiwans utenriksdepartement Norge til å anerkjenne at øya ikke er en provins i Folkerepublikken Kina. Det strider mot Ett-Kina-politikken norske myndigheter støtter seg til.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke ble Taiwans utenriksminister Joseph Wu intervjuet av Aftenposten. Bakgrunnen var landets utestengelse fra Verdens helseorganisasjon (WHO).

Taiwan har hatt en av de mest suksessrike håndteringene av koronaviruset. Ifølge Aftenposten-artikkelen har landet kun 611 registrerte tilfeller og syv døde. Siden 2016 har imidlertid Kina sørget for å forhindre at landet kan delta som observatør i WHO. Bakgrunnen er at myndighetene i Beijing anser Taiwan som del av Folkerepublikken Kina.

Under det årlige toppmøtet i Verdens helseforsamling (WHA) – det styrende organet i WHO – som fant sted mellom 9. og 13. november var det departementsråd Bjørn-Inge Larsen i Helse- og omsorgsdepartementet som var møteleder. Flere ganger avbrøt Larsen talere fra en rekke land idet de forsøkte å protestere på utestengelsen av Taiwan.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS