SPALTIST

Vil brenne bok om «transmani» blant jenter på bålet

Abigail Shrier har skrevet bok om et kontroversielt tema. Amerikanske medier nekter å anmelde den, og ansatte i Spotify truet med streik over en podcast hun gjestet.

Publisert Sist oppdatert

«Jeg oppfordrer følgere til å stjele Abigail Shriers bok og brenne den på bålet», tvitret Grace Lavery, en engelskprofessor ved University of California, Berkeley, tidligere denne måneden. Chase Strangio, som jobber ved The American Civil Liberties Union (ACLU), kaller Shriers bok, Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters en «farlig polemikk». Strangio tar til orde for å forby boken. Butikkjeden Target, som selger alt fra mat til bøker og leker, fjernet boken fra hyllene etter to klager på Twitter, ifølge Shrier selv. Boken er siden blitt tatt inn igjen etter protester.

Shrier, som jobber som skribent for Wall Street Journal, skriver i boken om hvordan, over relativt kort tid, det har oppstått et fenomen der jenter føler seg ukomfortable i sitt eget kjønn. De er som oftest i tenårene, og fenomenet oppstår i vennegjenger. Jentene har som oftest ikke uttrykt misnøye med sitt biologiske kjønn, men etter å ha oppdaget såkalte trans-influencere i sosiale medier, eller hørt noen «coming out»-historier på skolen, får de plutselig samme overbevisning selv.

Rapid Onset Gender Dysphoria

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS