NYHET

Vil ikke fordømme SVs abortvedtak

Preses i Bispemøtet i Den norske kirke, Olav Fykse Tveit: – Jeg vil ikke uttale meg om partipolitikk som er fattet på et landsmøte.

Publisert Sist oppdatert

De siste månedene har en rekke partier på venstresiden gått inn for å liberalisere abortloven: Rødt har gått inn for selvbestemt abort til frem uke 21, MDG og Ap frem til uke 18 – men debatten tok først for alvor fyr da SV, i likhet med Rødt, i praksis ville la selvbestemmelsesprinsippet gjelde frem til uke 21: Abortnemdene skulle fjernes.

Den norske kirke har tidligere rettet sterk kritikk mot regjeringens – og særlig Fremskrittspartiets – politikk, særlig innvandringspolitikk. Dette skyldes, ifølge kirkens talspersoner, at politikken har vært umoralsk.

Tidligere generalsekretær for Mellomkirkelig råd, og nå preses i Bispemøtet i Den norske kirke, Olav Fykse Tveit, har blant annet uttalt: «Asylpolitikken er verdikamp. Med det programmet dagens regjering har, er det overraskende at den legger seg nærmere opp til Fremskrittspartiets politikk fremfor å være et alternativ.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS