Min historie handler om verdien av far som omsorgsperson

Jeg forstår mammaer som vil være hjemme med barna lenge. Men de kan ikke begrunne ønsket ut fra barnas behov eller biologisk fortreffelighet.

Publisert Sist oppdatert

Vi mennesker har alltid fortalt hverandre historier som viser at de valgene vi tar, er riktige og gode. I beste fall kan historiene gjøre oss sikre på oss selv, skriver Marthe Måløy nylig i et innlegg på Minerva. Jeg er helt enig. Men når småbarnsfamilier strever med å få hverdagskabalen til å gå opp, fortelles mange ulike historier.

Måløys historie er at mødre er bedre omsorgspersoner, og derfor kan vi ikke ha en likestilt fordeling av permisjonstiden, slik Lars Øye Brandsås mener på Minerva. Argumentene hennes handler om morsmelkens betydning for den lille og at kvinner fra naturens side er tildelt egenskaper som gjør dem bedre til å se, forstå og ivareta barns behov.

Men det finnes andre historier. Nina Misvær ved Høgskolen i Oslo og Akershus er blant dem som forteller at det viktigste for et lite barn er kjærlighet, næring og søvn, noe alle friske voksne er i stand til å gi. Hun mener til og med at morsmelkerstatning på flaske går fint.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS