NYHET

Som leder for FHI følger Camilla Stoltenberg alltid alle smitteverntiltakene, selv når de til tider kan virke absurde. Hun mener det er viktig at de som leder responsen, alltid er villige til å følge de reglene de pålegger andre.

– Det som kom mest overraskende, var hvor langt myndighetene var villige til å gå

Camilla Stoltenberg sier likevel at regjeringen og FHI stort sett har vært enige om valget av strategi og tiltak, og er glad for at det i Norge, i motsetning til Sverige, er Regjeringen som har tatt og kommunisert beslutningene.

Publisert Sist oppdatert

– Det er fint om du setter deg der borte, og så sitter jeg her, starter Camilla Stoltenberg når Minerva møter henne hjemme på Nordberg i Oslo.

Stoltenberg starter nemlig med å forklare hvordan hun fremdeles er opptatt av at alle, inkludert henne selv, må følge smittevernreglene nøye, og viser til at vi alle fremdeles bør holde minst en meters avstand til hverandre.

I 2012 ble Stoltenberg tilsatt som direktør for Folkehelseinstituttet. Hun rykket da opp fra stillingen som assisterende direktør og før dette divisjonsdirektør for epidemiologi ved instituttet. Siden januar har hun ledet instituttet gjennom det som har vært en av de mest krevende periodene i både norsk historie og i Folkehelseinstituttets historie.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS