NYHET

Jusstudiene får vente litt til. Ane Breivik ønsker å fortsette som leder i Unge Venstre.

– Man skal ikke oppfatte «by-Venstre» som et skjellsord

Ane Breivik stiller til gjenvalg som leder for Unge Venstre, og skammer seg ikke over å representere et parti for akademikere i byene.

Publisert

– Venstres velgere er hovedsakelig akademikere i byene. Da skal man ikke oppfatte «by-Venstre» som et skjellsord.

Venstre er et parti som helt fra begynnelsen har hatt en distriktsfløy og en byfløy: Bonde-Venstre mot «Sakførerpartiet». Ane Breivik, som forrige uke meldte at hun søker gjenvalg som leder i Unge Venstre, er permittert jusstudent og en uapologetisk representant for sakførerne. I sitt politiske virke har hun argumentert sterkt for norsk EU-medlemskap, hun er opptatt av rusreform, og på Twitter peker hun nese til kritikerne, og erklærer humoristisk at hun er «en av disse liberale, grønne, woke».

– Norge blir stadig mer urbanisert, og du finner urbane velgere rundt omkring i landet. Jeg syns ikke det er en dårlig utvikling å rendyrke å være et parti som mener tjenester best plasseres der det bor flere folk. Samtidig opplever jeg at for mange partier godtar Senterpartiets narrativ om at sentraliserte tjenester i seg selv er et onde og at å tilrettelegge for desentralisering er et imperativ, sier hun til Minerva.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS