DEBATT

Det er en veldig god nyhet for nabolandet vårt at Annie Lööf trekker seg som partileder for Centerpartiet, skriver Simen Sandelien.

Gladnyhet for Sverige at Lööf trekker seg

DEBATT: Centerpartiets avtroppende leder Annie Lööf vil bli stående igjen som et symbol på moralismen som har opprettholdt den vanskelige svenske åsiktskorridoren.

Publisert

Annie Lööf trekker seg som partileder for Centern i Sverige.

Dette er en veldig god nyhet for nabolandet vårt.

Hvis man skal peke på en enkeltfaktor det siste tiåret – utenfor svenske medier – som har hatt veldig stor ødeleggende effekt på Sverige, er det naturlig å peke på den politiske gjerningen til Lööf.

Lööf vil bli stående igjen som et symbol på den ufyselige moralismen som har opprettholdt den vanskelige svenske åsiktskorridoren.

Bruddet på hennes politiske løfte om at hun aldri ville støtte en regjering med utspring fra venstresiden før valget i 2018, er et av de mest eklatante eksemplene på velgersvik i noe vestlig demokrati i nyere tid.

Hennes bisarre vilje til å ofre alt av kjerneverdier for eget parti med det ene formål å hindre innvandringspolitisk reform i Sverige vil gi henne et sørgelig politisk ettermæle som bare vil svekkes ytterligere i takt med at problemenes sanne omfang åpenbarer seg.

Annie Lööfs største politiske problem er at hun knapt har noe begrep om hvordan et menneskelig samfunn virker fra et sosialt og kulturelt perspektiv. Denne klassiske videoen fra 2014 trekkes ofte frem for å synliggjøre hennes vanvidd. For Lööf er det som om innvandring bare er et spørsmål om plass.

Her ser man en politiker som skaper et fantasibilde av verden i sitt eget hode og som utformer politikk for å møte dette bildet. Man ser en politiker som villig papegøyesnakker ideologiske vrangforestillinger skapt av trender i mediebildet. Men man ser ikke et menneske som er i stand til å tenke selv eller et menneske som er interessert i virkeligheten.

Sverige som samfunn bør feire denne dagen.

Innlegget ble først publisert på Facebook, og er publisert hos Minerva etter avtale med forfatteren.

Powered by Labrador CMS