NYHET

Ap mener regjeringen også må vurdere andre godkjente vaksiner utover de som er dekket av avtalen med EU, sier Anniken Huitfeldt.
Ap mener regjeringen også må vurdere andre godkjente vaksiner utover de som er dekket av avtalen med EU, sier Anniken Huitfeldt.

– Forventer at regjeringen gjør det som er mulig for å sikre flere vaksiner

Men Arbeiderpartiets Anniken Huitfeldt vil ikke kommentere på Frps bebudede forslag om å hente vaksiner fra bistandsbudsjettet.

Publisert

Etter at det ble kjent at Norge har gitt bort 700 000 vaksinedoser til fattige land gjennom vaksinesamarbeidet COVAX, har Fremskrittspartiet varslet at de ønsker at Norge benytter opsjonen om å kjøpe de gjenværende 1,2 millioner dosene som finnes tilgjengelig. Senterpartiet har i likhet med Frp varslet at de ønsker å utløse opsjonen. I Debatten tirsdag mente helseminister Bent Høie på sin side at Norge ikke uten videre kan gjøre dette uten å komme i konflikt med EUs vaksineavtale, der Norge i dag får alle sine vaksiner fra.

Frp-nestleder Sylvi Listhaug uttalte til Minerva tirsdag at hennes parti vil fremme forslag i Stortinget om at Norge skal utløse opsjonen, dersom regjeringen ikke sørger for at dette blir gjort. Ved et slikt forslag vil Frp og Sp kunne danne flertall mot regjeringen dersom også Arbeiderpartiet går inn for at Norge må utløse opsjonen i COVAX.

– Vi har ikke noen kommentar til et Frp-forslag som ikke er fremmet, men generelt kan vi si at vi forventer at regjeringen gjør det som er mulig for å skaffe nok godkjente og trygge vaksiner til befolkningen i Norge, sier Anniken Huitfeldt i Arbeiderpartiet til Minerva.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS