Morgenbladets skivebom

Det er ikke gitt at en Ap regjering med støtte fra MDG, SV og Rødt er det eneste gode alternativet dersom man bryr seg om klima, slik Morgenbladet hevder på lederplass denne uken.

Publisert Sist oppdatert

I Morgenbladet kan man denne uken lese på lederplass at «Erna Solberg og dagens regjering har sviktet klimasaken. Derfor må regjeringen byttes ut. Vi må få en ny rødgrønn regjering, et Ap som er kontrolleres av en stor grønn blokk. Til det trenger vi klimapartiene SV, MDG og Rødt. Bare da kan Norge få til det nødvendige grønne skiftet.»

Det er riktignok feigt av Høyre ikke å ha klima som en av sine åtte kjernesaker, men at de har sviktet klimasaken fullstendig og at eneste mulige løsning er et Ap kontrollert av SV, MDG og Rødt, tar ikke innover seg realitetene. Det ender opp med å bli nok et eksempel på symbolretorikken som venstresiden tidvis er så gode på. Det viktigste er hvilke tiltak man gjennomfører som kan ha størst effekt på lang sikt, ikke at vi alle bruker sparedusj og el-sykler.

Ap har tidligere i regjering på ingen måte vist at de tar klima på alvor. Stoltenberg var som sosialøkonomer flest stor fan av at kvotesystemet skulle løse problemet. Jeg er ikke i tvil om at et velfungerende og effektivt kvotesystem er et av de mest hensiktsmessige og effektive verktøyene man kan bruke for å redusere C02-utslipp og bidra til det grønne skiftet. Jeg er heller ikke i tvil om at det ikke kommer til å fungere godt på verdensbasis i overskuelig fremtid.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS