NYHET

Sp har havnet på feil side i sentrum periferi, mener Skjalg Fjellheim, politisk redaktør i Nordlys.
Sp har havnet på feil side i sentrum periferi, mener Skjalg Fjellheim, politisk redaktør i Nordlys.

Sp tilbake på grunnfjellet

Sp har mistet mer enn halve oppslutningen i nord siden valget. Velgerne ser en regjering som kjemper gårsdagens kamper, men mangler svar på fremtidens utfordringer, mener politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim

Publisert Sist oppdatert

I Nord-Norge ser velgerne en regjering som kjemper gårsdagens kamper, men mangler svar på fremtidens utfordringer, skriver politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim på Facebook om det han omtaler som sjokkmålingene fra nord. Både Ap og Sp har kraftig tilbakegang i Nord-Norge. De kom til dekkede bord og har skuslet alt bort.

Fra å nå stadig nye høyder på målingene i Nord-Norge før valget, har Senterpartiets oppslutning nå stupt. På InFact-målingen fra 15. februar, lander partiet på 8,2 prosent i Troms. Dette er mer enn en halvering fra høstens stortingsvalg i samme distrikt der Sp fikk på 19,1 prosent. Troms valgdistrikt tilsvarer gamle Troms fylke.

Også i Finnmark stuper Sp nedover. For ett år siden innkasserte Sp historiske 35 prosent oppslutning på meningsmålingene i distriktet, før de landet på 18,4 i valget. Under InFact-målingen ligger de på ni prosent.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS