Arendal-evangeliet

Det skjedde i de dager at det utgikk bud fra Skravlekongen om at «alle som jobber med samfunnsrelevante saker», skulle innskrives i Arendal.

Publisert Sist oppdatert

Vest-Agder har Sarons Dal. Det var i 1960 Aril Edvardsen ble kallet, som det heter, og kallet lød slik: «Din livsgjerning skal være verdensvid evangelisering til unådde folkeslag.» Det var begynnelsen på en reise som ledet til etableringen av Sarons dal. Herfra kalte han inn misjons-Norge til store årlige sommerstevner.

Aust-Agder har Arendal. Hvem som ble kallet, og hvem som kaller inn, er uklart for meg. Men en eller annen ukjent kraft – la oss kalle henne Skravlekongen – må det være, for alle i skravleklassen drar av sted for å la seg innskrive, eller i hvert fall alle som er relevante. I år dro også jeg for å la meg innskrive, siden jeg er av skravleklassens hus og ætt. Denne første innskriving skjedde for å lede en debatt om integrering i regi av FAFO.

MDGs Eivind Trædal sier til Minerva at han har fått god kontakt med såkalt «vanlige velgere» på stand. De fantes sikkert der et sted, men jeg må innrømme at jeg ikke så mye til dem. I panelet jeg ledet, satt kjente og kjære ansikter fra utallige Facebook-debatter – Agendas Sylo Taraku og frilansjournalist Maren Sæbø – mens den virkelige eliten satt blant publikum: På første rad satt Shabana Rehman Gaarder, islam-forsker og Bourdieu-pris-vinner Olav Elgvin og etter hvert snek Kristin Clemet og Kristin Halvorsen, som skulle delta i neste panel, seg inn.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS