Det har aldri vært bedre å være barn enn nå – også med eggdonasjon

Et forsøk på å svare på de «konservatives» argumenter mot eggdonasjon.

Publisert Sist oppdatert

I et innlegg i Minerva 15.februar hevder Civita-kollega Lars Kolbeinstveit at tilhengere av å tillate eggdonasjon ikke tar motstanderne av eggdonasjon seriøst. Dette går blant annet utover Dagbladet-kommentator Ola Magnussen Rydje, som i en kommentar i Dagbladet 12.februar mener at motstanderne er «fryktelig konservative», og Eirin Eikefjord, kommentator i Bergens Tidende, som hevder at «morsmyter fortrenger prinsipper».

Jeg skal gi Kolbeinstveit litt rett i at enkelte av tilhengerne av eggdonasjon kanskje ikke alltid forstår hvor vanskelig verdispørsmål er for mange, uten at jeg nødvendigvis da peker på Rydje og Eikefjord som eksempler på slike. Noen på det man for enkelthets skyld kan kalle den «liberale» siden, har også – til tider – en litt for svak argumentasjon for å tillate eggdonasjon.

På Høyres landsmøte i fjor, hvor jeg deltok som delegat, valgte for eksempel en delegat å trekke frem et tvillingpar som ble til ved hjelp av eggdonasjon, og som kunne fortelle at dette ikke hadde påvirket deres oppvekst eller forhold til foreldrene. De mente derfor at eggdonasjon burde tillates.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS