NYHET

Gal vaksinasjonsteknikk kan ha forårsaket blodpropp

Danske leger fremhever gal injeksjonsteknikk, og at AstraZenecas vaksine er gitt til yngre mennesker med sterkere immunrespons, som en mulig forklaring på blodpropptilfellene.

Publisert Sist oppdatert

I en sak publisert hos Sundhedspolitisk Tidsskrift i Danmark fremholdes dårlig vaksinasjonsteknikk som en mulig årsak til blodpropp og dødsfall blant de som har blitt vaksinert med AstraZeneca-vaksinen.

I saken vises det til lege Torben Sørensen, som etter å ha sett vaksinene bli satt galt på dansk fjernsyn, har tatt kontakt med overlege og professor i klinisk mikrobiologi ved det danske Rikshospitalet, Niels Høiby, for å diskutere om det er en mulig sammenheng.

Etter å ha diskutert forholdet, mener Høiby også at det kan være en sammenheng: «Dersom vaksinen settes galt, og kommer inn i blodbanen, ikke kun skuldermuskulaturen kan dette i verste fall gi en så voldsom, systemisk og inflammatorisk reaksjon, at det kan føre til mange små blodpropper i blant annet lunger», uttaler han.

Høiby uttaler også at dette problemet ikke nødvendigvis vil være avgrenset til kun AstraZenecas vaksine, men fremholder at den ulike alderssammensetningen hos de vaksinerte som en mulig forklaring for hvorfor flere som er vaksinert med denne vaksinen har fått blodpropp: «I øyeblikket er det AstraZeneca som blir mistenkt av myndighetene for alvorlige bivirkninger, men det skyldes sannsynligvis, at man i høyere grad har vaksinert yngre aldersgrupper med denne enn med Moderna og Pfizers», mener han.

Denne aldersforskjellen er etter Høibys syn relevant, fordi yngre har et sterkere immunforsvar, og derfor er mer tilbøyelige til å få en inflammatorisk respons på vaksinen, om den kommer inn i blodet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS