SPALTIST

Asylpolitikk handler om mer enn antall flyktninger

Det er helt legitimt å ville ta imot færre flyktninger. Men en streng asylpolitikk trenger ikke å bety at vi ikke kan behandle dem som kommer hit på en verdig måte.

Publisert

Støtt og stadig blir jeg, som en innvandringsliberal ungdomspolitiker, møtt med karakteristikker som «idealistisk» og «naiv». I familieselskaper blir jeg ofte konfrontert med hvordan den økende innvandringen tilsynelatende bryter ned det norske samfunnslimet, og setter velferdsstatens bærekraft på prøve. Jeg er visstnok immun mot virkelighetens verden når jeg tar til orde for at Norge bør ta imot flere kvoteflyktninger.

Selv om jeg lever fint med karakteristikkene, har asyldebatten – både den offentlige og den rundt familiebordet – irritert meg over tid. For selv om jeg gjerne diskuterer hvor mange flyktninger Norge skal ta imot, handler asylpolitikken om så mye mer enn det. Den handler også om hvordan vi behandler dem som kommer hit. Hvilke rettigheter og muligheter vi gir dem. Hvordan de får ivaretatt rettssikkerheten deres. Ikke minst handler det om hvordan vi tilrettelegger for en god integrering – og ikke bare snakker om hvor dårlig den går.

Asylbarna som forsvant

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS