Legaliseringsbølgen avtar

Støtten til avkriminalisering av narkotika har gått litt ned etter at Bent Høie varslet omlegging av politikken i fjor høst, viser ny meningsmåling

Publisert Sist oppdatert

En fersk meningsmåling utført av TNS Kantar for Foreningen Tryggere Ruspolitikk viser betydelig oppslutning om liberalisering av cannabislovgivningen. Da foreningen, som arbeider for en slik liberalisering, i oktober i fjor spurte folket via Respons Analyse om egen bruk av cannabis burde straffes, svarte 52 prosent ja og 36 prosent nei. Med en litt annen formulering av spørsmålet, likevel såpass lik at det ikke skulle gi store utslag, er andelene nå 51 og 31 prosent.

Når det spørres om illegale rusmidler generelt, var det den gang 59 prosent som fortsatt ville straffe, mens 29 prosent ikke ville. Nå er dette henholdsvis 58 og 25 prosent. På begge spørsmålene ser vi altså at nei-andelen har krympet noe, og flere er usikre.

Andelen som vil slutte å straffe er fremdeles betydelig høyere enn eldre undersøkelser. Disse, slik som Klassekampens i oktober, har ikke skilt mellom salg og egen bruk og besittelse til eget bruk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS