NYHET

Riksadvokat Jørn Maurud ber om at Viggo Kristiansen frikjennes for drapene i Baneheia.
Riksadvokat Jørn Maurud ber om at Viggo Kristiansen frikjennes for drapene i Baneheia.

– Saken er dypt tragisk for Kristiansen og hele rettsstaten

Riksadvokaten la i sin redegjørelse ikke frem noen tiltale mot Jan Helge Andersen, men opplyste om at politiet fremdeles etterforsker Andersens rolle i det drapet Kristiansen nå blir frikjent for.

Publisert

– Denne saken er dypt tragisk for Kristiansen og hele rettsstaten. Jeg vil derfor på vegne av hele påtalemyndigheten beklage den urett som er begått mot ham og hans nærmeste.

Det uttalte riksadvokat Jørn Maurud på dagens presskonferanse, der det ble klart at påtalemyndigheten nå vil innstille på at Viggo Kristiansen frifinnes for drapene i Banheia som han til sammen har sonet 20 år i fengsel for etter at han ble dømt i Agder lagmannsrett i år 2002.

Riksadvokaten utrykket samtidig også hvordan gjenopptakelsesprosessen og avgjørelsen har vært en belastning for de etterlatte og pårørende til Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen.

– Denne beslutningen etterlater noen spørsmål som både de og mange andre ønsker svar på. Vi har en oppgave foran oss i å vurdere hvordan vi kan og skal håndtere Baneheia-saken videre. Vi må finne ut hva som gikk galt og hvordan vi kan forhindre at noe slikt skjer på nytt, sa riksadvokaten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS