Trumps parti nå

Jeff Flake tar ikke gjenvalg til senatet. Trump-kritikerne blant republikanerne har slått retrett og venter på bedre tider.

Publisert Sist oppdatert

De siste dagene har vi sett nye runder med sterk språkbruk mellom president Trump og hans kritikere blant republikanerne i senatet. Konflikten med John McCain er gammel, den med Bob Corker fra Tennessee har først kommet til overflaten nylig. Og i går offentliggjorde Jeff Flake fra Arizona at han ikke stiller til gjenvalg neste år. Han begrunnet dette med at han ikke kunne vinne nominasjonen uten å legge seg på en linje han ikke kunne leve med.

Det finnes også andre ”opposisjonelle” republikanske senatorer, som er villig til å stemme mot Trumps agenda, som Lisa Murkowski fra Alaska, Rand Paul fra Kentucky og Susan Collins fra Maine. Felles for dem er at de i hovedsak kritiserer Trumps politikk, ikke så mye hans stil. Ben Sasse fra Nebraska stemmer med Trump, men kritiserer hans stil.

Flake, Corker og McCain har alle til felles at de ikke stiller til gjenvalg. Corkers kritikk av Trump kom først etter at han hadde annonsert dette i forrige måned, mens Flake har kritisert ham over lengre tid og støttet ham ikke engang i valget i fjor. McCain ble valgt i 2016, og hans kreftdiagnose gjør gjenvalg i 2022 uaktuelt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS