Ønsker drastiske tiltak for å få opp fødselstallene

Chase Alexander Jordal fra Senterpartiet har tro på økonomiske insentiver for å stimulere flere til å få barn, og flere til å få barn tidlig i livet.

Publisert

De lave barnefødselstallene i Norge har igangsatt en ganske aktiv diskusjon i avisenes debattflater og sosiale medier. I flere innlegg vises det til utfordringer som at tidsklemme og karrierejag kan komme i veien for valget om å stifte familie tidlig eller få flere barn. 

Chase Alexander Jordal er selv småbarnsfar i pappaperm, lærer og kommunepolitiker for Senterpartiet i Telemark. Han har også tidligere engasjert seg i spørsmålet, med sitt syn på at vi i for stor grad snakker ned verdien av å få barn, blant annet med et innlegg i Subjekt. Han utbroderte også sitt syn på podcasten til Wolfgang Wee

Jordal sier til Minerva at han mener media har bidratt til et syn på det å få barn som vanskelig og en byrde. «Synet på det å få barn er blitt for negativt», mener han. Han fremmet en resolusjon, med tittel «Vi må øke fødselstallene» for Telemark Senterparti som ble enstemmig vedtatt. Her foreslås det blant annet at man må se på økonomiske tiltak som kan bidra til at flere får barn, og at flere får flere barn.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS