Hva har kjøkkenbenken med saken å gjøre?

At noen former for likestillingspolitikk kan stå i konflikt med barnets interesser og behov, bør det være liten tvil om.

Publisert Sist oppdatert

Kjøkkenbenken er et farlig sted, skal man tro Amanda Schei. Her er hun i godt selskap med mange norske feminister. At kokker og kjøkkenpersonale tilbringer mer eller mindre all sin arbeidstid ved kjøkkenbenken og over gryter, synes imidlertid å være uproblematisk. Da er det kanskje ikke kjøkkenbenken det egentlig handler om? Nei, det handler om at vi som samfunn – både kvinner og menn – må finne den rette balansegangen mellom lønnsarbeid og tid i hjemmet /omsorg for barn. Det er også Torild Skards og Gro Nylanders poeng (Vårt Land 22.03.17). Det er en debatt som er for viktig til at den nok en gang bør ende i karikerte framstillinger.

La oss holde kjøkkenbenken utenfor

Minervanett 23.03.17 går Amanda Schei kraftig ut mot Torild Skard og Gro Nylanders kritiske kommentarer til hvor likestillingen har tatt oss. Skard og Nylander fraråder barnehagestart for ettåringer, og tar til orde for at arbeidslivet bør bli mer fleksibelt for at mor – og far – kan være hjemme lenger med små barn.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS