KOMMENTAR

Jeg velger meg Norge

Norge har et av verdens beste helsevesen og blant de mest omfattende smittebegrensende tiltakene i verden.

Publisert Sist oppdatert

I går kom alvoret i den internasjonale koronapandemien til Norge med full kraft. På pressekonferanse sendt fra statsministerens kontor lanserte regjeringen de mest omfattende og inngripende tiltakene vi noen gang har hatt i Norge i fredstid for å begrense utbredelsen av den norske koronaepidemien.

De siste dagene har regjeringen fått sterk kritikk fra flere hold for ikke på et tidligere tidspunkt å ha gjort mer for å stanse smitten.

Denne kritikken er ikke helt uten meritter. Det hadde for eksempel vært mulig for norske myndigheter tidligere å pålegge nordmenn reisebegrensninger som hadde redusert omfanget av smitteimporten, og flere personer som hadde oppsøkt disse områdene kunne vært plassert i karantene. Slike tiltak kunne neppe forhindret smitten fra å komme til Norge, men vi kunne kanskje vunnet en uke eller to med mer tid til å forberede oss. Regjeringen, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har på sin side vært opptatt av ikke å iverksette drastiske tiltak før de ville ha maksimal effekt – for dette kan bli en langvarig prøve for landet. Det er kanskje først i ettertid at vi vil ha et godt grunnlag for å bedømme dette bedre.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS