NYHET

– En konstruktiv debatt om koronahåndteringen vil forhåpentligvis tvinge seg frem over tid

Terje Tvedt mener kritikken i Minerva av hans koronakritikk misforstår hans anliggende, og forsvarer samtidig flere av påstandene og tolkningene i kronikken.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke fikk Terje Tvedts siste artikkel om koronapandemien i Aftenposten – Makt og frihet i smittejaktens tid – gjennomgå i en artikkel av undertegnede i Minerva. Minerva tilbød Tvedt å skrive et tilsvar; han foreslo i stedet at jeg intervjuet ham for å få svar på de spørsmålene som lå under min kommentar.

Det var et godt tilbud om en viktig debatt om samtidens sentrale spørsmål, som jeg håper våre lesere finner interessant. Formen på intervjuet er at jeg har sendt åtte spørsmål til Tvedt på epost, som han har besvart. Tvedt foreslo at jeg la inn en del av mine syn og begrunnelser i spørsmålene, og åpnet også for at jeg kommenterte hans svar i etterkant. Jeg har likevel valgt ikke å gjøre det siste, av respekt for Vær Varsom Plakaten 4.15, som advarer mot redaksjonell hale på tilsvar. Leseren kan lese mer i min kronikk for mitt syn, og i Tvedts kronikk for hans.

***

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS