Bli med, alle sammen!

Beto O’Rourke vil bli president, og mobiliserer stor entusiasme. Men det er litt vanskelig å få tak i hva han egentlig står for.

Publisert Sist oppdatert

I morges bekreftet Beto O’Rourke det de aller fleste har trodd, at også han stiller som presidentkandidat for demokratene. Den tidligere kongressmannen fra Texas er den eneste virkelige nykommeren i feltet, som ellers i hovedsak består av senatorer. Tidligere visepresident Joe Biden er den eneste av de store navnene som enda ikke har bekreftet om han stiller.

Få utenfor Texas hadde hørt om O’Rourke før han pisket opp enorm entusiasme, med tilhørende fundraising på rekordartede $80 millioner, omkring sitt forsøk på å slå ut den sittende og svært konservative republikanske senatoren og presidentkandidaten Ted Cruz i mellomvalget i fjor høst. Til slutt ble Beto slått med snaue tre prosent, bra til demokrat i Texas å være.

Beto er kort for den spanske varianten av hans fornavn Robert, og noen vil ha det til at kallenavnet er et forsøk på å fri til hispanic-velgere i Texas, som utgjør omtrent 40 prosent og et klart flertall i hans eget kongressdistrikt. Men kallenavnet ble brukt for å skille ham fra hans bestefar med samme navn. Som etternavnet avslører, er O’Rourke, i likhet med Biden, av irsk avstamning.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS