BØKER

Sindre Finnes er en vanlig mann

Det står på baksiden av hans nye bok. Og det levner den ingen tvil om.

Publisert Sist oppdatert

Statsministerektefelleselvbiografien er en etablert sjanger her til lands. Tidligere har Arne Olav Brundtland nemlig skrevet to bind om hvordan det var å være gift med Gro. Denne måneden har Sindre Finnes fulgt opp med boken Ved Ernas side. Pussig nok er det bare de mannlige statsministerektefellene som har blitt forfattere. Ingrid Schulerud har ikke skrevet Gift med Jens. Bjørg Bondevik har ikke kommet med Ved Kjell Magnes side. Ei heller finnes det noen bok fra Anne-Marie Willoch. Patriarkatet manifesterer seg med andre ord på de forunderligste måter.

Men her i Minerva er man jo ikke ubetinget negativ til patriarkatet. Mannfolk utretter utrolig mye positivt, og Sindre Finnes er uten tvil en ganske typisk representant for denne standen. På baksiden av boken står det til og med at han er en helt vanlig mann. Mellom permene får vi vite at han foretrekker pizza foran taco på fredager. Best liker han Pizza Mexicana med jalapeño og reker fra Pizza Pancetta på Briskeby. Han liker friluftsliv og gutteturer til utlandet. Han har en kompis som blir kalt for «Skinnjakke-Willy». For øvrig kan vi lese at denne personen sjekket damer på DNT-hytten Rondvassbu en kveld for ti år siden.

Finnes er dessuten en «tallmann» og ikke en «tekstmann», skriver han. Det er vel en del av grunnen til at han har fått hjelp med boken fra Dagbladets Martine Aurdal (var det ingen konservative skribenter som kunne ta oppdraget?), men jeg nekter å tro at det er hun som har ført alt i pennen. Dessverre er det nemlig slik at å lese Ved Ernas side minner om å lese en norsk debutroman: Man merker fort at det er noe galt med prosaen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS