KOMMENTAR

Bok-gaven til kronprinsparet er politisk, uansett hvor fin den er

Folkets Parti føler seg lurt når de ble med på bok-gaven til Oslos skolebarn. Med god grunn, egentlig.

Publisert

 Oslo kommune deler ut en bok til alle byens skoleelever, i alderen 9 til 13 år. Gaven er også gitt til Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette Marit som begge fyller 50 år i år. Kronprinsparet er kjent for å være opptatt av bøker og lesevaner. 

Ordfører i Oslo, Marianne Borgen, opplyste under TV2-debatt sist fredag, at valget av bok ble fattet etter anbefaling fra Oslos utdanningsetat. Etaten er ledet av den tidligere lederen for venstresidens tenketank Agenda og tidligere leder for Oslo AUF Marte Gerhardsen. Boken det er snakk om er Nora Dåsnes’ tegneserie La skogen leve!, og handler om en ung jente med klimaangst. Hun kjemper for bevaring av et lite skogholt mot planer om å bygge parkeringsplass. 

Sagt på en litt annen måte, anbefalte en SV-ordfører en bok på bakgrunn av en anbefaling fra en etat ledet av en Arbeiderparti-topp. Ikke så rart at det ble en bok som kritiserer parkeringsplasser og bilbruk, kunne man kanskje si. Man kan jo spørre seg om Astrid Søgnen ville kommet med samme boktips. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS