SPALTIST

Hvordan påvirker krigen Ukraina?

Henning Carr Ekrolls bok Vi, Ukraina bidrar til å konkretisere hva det vil si å leve i et land i krig, og gir et bredere bilde enn det nyhetsoverskriftene evner.

Publisert

Vi, Ukraina er journalist og forfatter Henning Carr Ekrolls intervjufortelling om hva som har skjedd i Ukraina siden landet ble selvstendig i 1991. Ekroll har vært i Ukraina en rekke ganger, også før Russlands fullskalaangrep i 2022. Menneskene han har snakket med forteller om landet sitt, historien, hva de er opptatt av, og hvordan livet fungerer i et land i krig.

Ukraina er et «ungt» demokrati, og landet kunne lett ha endt opp som Belarus. Det har det ikke gjort, og om noe, har krigen bidratt til at ukrainerne er mer sammensveiset enn noen gang. Museumsdirektøren ved Ukrainas nasjonalhistoriske museum i Kyiv sier det slik:

«Under fredelige forhold tar det lang tid å skape en allmenn identitet i et samfunn. Men jeg tror krigen gir mulighet for at det skjer fortere ... Det grunnleggende utgangspunktet er dette: Vi ønsker ikke å leve som de gjør i Russland. Vi ønsker ikke å leve i et land der det å se politiet utløser en grunnleggende følelse av frykt.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Digitalt månedsabonnement til kr 119,-

Bestill her

Full pakke: digitalt årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Bli støtteabonnent: Få digital tilgang og tidsskrift, og støtt Minerva med kr 3000,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS