BØKER

Forfatterne bak «Why nations fail» med nok en viktig bok

Fortsetter jakten på velfungerende, frie og demokratiske samfunn.

Publisert Sist oppdatert

Daron Acemoglu og James Robinson ble verdenskjente med sitt forrige samarbeidsprosjekt, boken Why Nations Fail fra 2013. I den boken hevdet forfatterne at den store skillelinjen mellom velfungerende og ikke-fungerende samfunn går mellom de som har åpne og inkluderende politiske og økonomiske institusjoner, og de som har det motsatte: Lukkede, ekskluderende og utbyttende institusjoner.

I deres nye bok, The Narrow Corridor, fortsetter de den historiske reisen med politiske, økonomiske og institusjonelle briller. De er på jakt etter hemmeligheten bak velfungerende, stabile, velstående, frie og demokratiske samfunn. Konklusjonen er at det liberale demokratiets gyldne vei har gått gjennom et landskap der maktbalansen mellom staten og sivilsamfunnet er delikat.

Ledetråden gjennom hele boken handler om nettopp dette balanserte og kombinerte konkurranse- og samarbeidsforholdet mellom stat og samfunn. Etter forfatternes mening gir det beste resultat når både staten er sterk og sivilsamfunnet er sterkt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS