NYHET

– Det var byråd Rina Mariann Hansens beslutning om å involvere bystyret i en konkret sak som tilsa at det var grunnlag for å se på regelverket i denne spesifikke saken, forklarer Venstres gruppeleder i bystyret Hallstein Bjercke.

Støtteaksjonen for familien Jama har allerede samlet inn 1,5 millioner kroner, men Oslo Venstre vil gjøre enda mer

Venstres gruppeleder Hallstein Bjercke mener byrådets svake håndtering og redegjørelse, rettferdiggjør at bystyret særbehandler denne familien.

Publisert

Utkastelsen av familien Jama fra deres kommunale leilighet på Tøyen i Oslo i forrige uke har skapt voldsomt engasjement. På sosiale medier er folk i fyr og flamme på sosiale medier, bystyrepolitikere fra Rødt til Frp har reagert og i skrivende stund har en støtteaksjon samlet inn over 1,5 millioner kroner på Spleis.

I dag ble det klart at Venstre og Rødt vil foreslå å stille vedtaket om utkastelse av familien i bero inntil regelverket for kommunale boliger er gjennomgått. Det er ordfører Marianne Borgen (SV) som har tatt initiativ til å gjennomgå regelverket. Forslaget skal tas opp på bystyremøtet onsdag. Både KrF og Senterpartiet har foreløpig sagt at de vil støtte det.

Minerva har pratet med Venstres gruppeleder Hallstein Bjercke for å få klarhet i hvorfor han mener det er bystyrets oppgave å involvere seg i denne spesifikke saken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS