KOMMENTAR

Nå må det bli andre boller

KrFs ny partileder Bollestad er like folkelig som Vedum, og kan vinne en folkelig tillit som før har vært utenkelig – men partiet greier neppe å etablere seg over sperregrensen uten at Bollestad supplerer sin folkelige styrke med tenkende ideologer. De er for øyeblikket fraværende.

Publisert Sist oppdatert

Det var ingen vei utenom: Etter at Kjell Ingolf Ropstad ble tvunget til å trekke seg fra ledervervet og Dag Inge Ulstein meldte at det ikke var aktuelt for ham å ta over, var det bare én eneste KrF-stortingsrepresentant igjen.

Og slik ble altså Olaug Bollestad leder av partiet – akkurat da partiet befinner seg i den kanskje mest kritiske situasjonen i hele sin historie: under sperregrensen, etter et splittende veivalg og med en uklar fremtid. Det er i seg selv interessant: For situasjonen skulle tilsi et ledervalg med flere forskjellige kandidater med ulike visjoner for partiet, slik at man kunne diskutere ulike forståelser av problemene partiet står overfor og løsningene på dem.

Men slik ble det altså ikke. Ikke et vondt ord om Bollestad – og kanskje blir hun en god KrF-leder. Vårt Land har allerede lansert henne som en «kul kjerring». Problemet er snarere at det fremstår som ganske tilfeldig at nettopp hun ble leder: Man satte som premiss at lederen måtte sitte på Stortinget, en av dem var avtroppende leder og den andre uaktuell – og den tredje var Bollestad.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS