NYHET

– Samtalen rundt kjøkkenbordet favoriserer Høyre

Etter et historisk svakt stortingsvalg har borgerlig side igjen fått vind i seilene. Minerva har snakket med Høyres nestleder Henrik Asheim om hvorfor.

Publisert

Etter åtte år med sammenhengende borgerlig styre endte stortingsvalget i 2021 med det dårligste resultatet for borgerlig side samlet sett siden krigen. Til sammen oppnådde de fire borgerlige partiene (H, Frp, V og KrF) ikke mer enn 68 av Stortingets 169 mandater. Derfor var det ikke unaturlig å anta at den borgerlige koalisjonen ville måtte bruke flere år på å gjenoppbygge sin popularitet og oppslutning.

Men dystre spådommer for høyresidens oppslutning er på rekordtid gjort til skamme. I løpet av bare et halvt år har borgerlig side innhentet hele forspranget til venstresidepartiene på meningsmålinger, og på snittet av målingene for mai er det nå helt dødt løp mellom blokkene.

Hva er forklaringen på at de borgerlige partiene har lykkes med å gjenreise seg så fort? Minerva har snakket med nestleder i Høyre, Henrik Asheim, for å høre hans forklaring.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS