NYHET

– Gjerne comeback for sentrum-Høyre-regjeringen

Sveinung Rotevatn mener det er mer som samler de borgerlige partiene enn som splitter dem, og at den forrige regjeringen la et godt grunnlag for borgerlig klimasamarbeid.

Publisert

Høstens stortingsvalg ble spikeren i kista for borgerlig styre i Norge. Gjennom åtte år hadde Erna Solberg styrt landet gjennom flyktningkrise, oljekrise og koronakrise – for ikke å snakke om diverse kriser internt mellom partiene i hennes ulike regjeringskonstellasjoner – men måtte overrekke nøkkelkortet til Jonas Gahr Støre og vende snuten tilbake til Stortinget. En samlet oppslutning på 68 mandater er et svakere resultat enn de borgerlige partiene har oppnådd på flere tiår. Hva nå?

Veien videre for de borgerlige partiene er tema for årets siste utgave av Minervas kvartalstidsskrift. I en av artiklene legger ansvarlig redaktør Nils August Andresen frem tre forslag til kompromisser mellom partiene når de nå skal oppdatere virkelighetsbeskrivelsen og lansere et nytt borgerlig prosjekt som kan vinne regjeringsmakt. De foreslåtte kompromissene gjelder klima-, innvandrings- og samferdselspolitikken, tre områder hvor avstanden mellom særlig Frp på den ene siden og Venstre og KrF på den andre er stor og mulighetene for konflikt er mange.

Men er det mulig for borgerlig side å finne sammen igjen, eller viste de siste åtte årene at gapet mellom partiene er for stort? Minerva henvendte seg til nestleder i Venstre og tidligere miljøvernminister Sveinung Rotevatn for å høre hva han tenker om de borgerliges felles fremtid.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS