Tiden renner ut for Theresa May

Selv etter å ha tilbudt sin egen avgang har ikke Theresa May lyktes med å overbevise det britiske underhuset. Samtidig er tålmodigheten i Brussel i ferd med å renne ut.

Publisert Sist oppdatert

Klokken elleve forrige fredag skulle Storbritannia vært ute av EU. Slik gikk det likevel ikke. En desperat britisk regjering klarte å få EU med på en utsettelse frem til 12. april. Dette i håp om å få igjennom brexit-avtalen i eget parlament innen da.

To forsøk på å få vedtatt den fremforhandlede Chequers-avtalen hadde allerede mislyktes. Forrige fredag skulle derfor kun en avgrenset Chequers-avtale – der britenes forhold til EU etter avtalen ikke var beskrevet – voteres over.

Nytt nederlag

Avtalen hadde til hensikt å blidgjøre brexit-forkjemperne blant toriene, da disse ikke vil forholde seg til Mays fremforhandlede rammer for den videre relasjonen til EU. I tillegg hadde Theresa May høynet spillet ved å legge statsministerposten i potten, ved å love sin avgang dersom parlamentet godkjente avtalen.

Før fredagens avstemning hadde sentrale brexit-forkjempere som Boris Johnson og Jacob Rees-Mogg, også gitt sin støtte til avtalen:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS