KULTUR

Woke-versjoner i Hollywood: Bridgerton edition

Bridgerton-fans er skuffet over at en godt likt mann er blitt lesbisk kvinne. Er det noe sted slikt passer, er det trolig Bridgerton. Men hva gjør det med kunsten?

Publisert Sist oppdatert

Bridgerton er en av de mest suksessrike TV-seriene på Netflix, og er basert på den populære bokserien skrevet av Julia Quinn. Hver sesong tar for seg én bok i serien, og har i stor grad fulgt handlingen i bøkene. Men på slutten av sesong tre, som kom ut i sommer, ble det avslørt en endring i fortellingen om Francesca Bridgerton. Det har skapt misnøye blant mange seere. 

Fortellingen til Francesca blir skildret i boken When He Was Wicked, som er en av de mest populære bøkene i serien. Et viktig punkt i handlingen er at Francesca Bridgerton blir enke og gifter seg på ny med søskenbarnet til sin avdøde mann, Michael Stirling. Det er Michael som nå er blitt til Michaela i TV-serien, og innebærer også at denne fortellingen vil omhandle en lesbisk kjærlighetshistorie.

Julia Quinn skrev på sosiale medier at hun hele tiden har støttet visjonen om å gjøre Bridgerton-verdenen mer mangfoldig. Når det gjaldt å endre Michaels kjønn, var dette noe hun trengte mer informasjon om før hun kunne støtte endringen. Hun skriver: «Jeg tror vi ender opp med to historier, en på arket og en på skjermen, og begge vil være vakre og rørende.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS