NYHET

– Det oppstår stadig nye «meningskorridorer» i Sverige

Det sier sjefredaktøren i den nye avisen Bulletin, Paulina Neuding. Det siste året har det for eksempel vært vanskelig å si imot svensk koronastrategi.

Publisert Sist oppdatert

Det hele startet på vårparten i fjor. Journalisten Paulina Neuding (39) hadde lenge vært bekymret og oppgitt over utviklingen i Sverige, særlig den økende kriminaliteten, og medienes berøringsangst for slike temaer. Vennen Tino Sanandaji, samfunnsøkonomen som er kjent for å kritisere Sveriges liberale innvandringspolitikk, forsøkte å overtale Neuding til å ta saken i egne hender:

Hva om de startet en ny, seriøs avis som hadde som mål å gjøre leserne mer opplyst – snarere enn å fremme en bestemt agenda? En svensk kvalitetsavis som skilte mellom news og views, som søkte inspirasjon hos Times of London, New York Times eller Wall Street Journal, og som ikke var redd for å dekke vanskelige temaer?

Neuding var først skeptisk – hun var jo journalist, ikke entreprenør. Men etter flere overtalelser fra Sanandaji og forretningspartneren Pontus Tholin sto hun høsten 2020 klar med en forretningsplan. Den baserer seg på brukerbetaling, og en redaksjon bestående av flere etablerte medieprofiler fra den politiske høyresiden:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS