NYHET

Politisk analytiker og frilanser Svein Tore Marthinsen har sett seg nødt til å holde foredrag via livestream på Facebook. Torsdag tok han for seg hvordan Corona påvirker det politiske landskapet i Norge.

Kriser belønner styringspartier

Basert på analyse av tidligere kriser, ser en at styringspartiene belønnes, sier politisk analytiker Svein Tore Marthinsen. En tendens vi kan se fremover er velgere som søker seg mot trygghetspartier, bort fra populistiske partier.

Publisert

Politisk analytiker og frilanser Svein Tore Marthinsen har fått fysiske foredrag og debatter avlyst. Nå kaster han seg på bølgen med å sende live på Facebook, noe han aldri før har gjort. Temaet på torsdagens livesending var Hvordan påvirker Corona vårt politiske landskap? Marthinsen, som til daglig analyserer valg, opinionsmålinger og politikk, har sett på hva vi kan lære av hvordan tidligere kriser har påvirket norsk politisk landskap og partienes oppslutning, særlig styringspartiene. Krisene han fokuserer på er finanskrisen i 2008, 22. juli i 2011 og flyktningkrisen i 2014. Her finner han flere fellesnevnere.

– Det ser ut til at velgerne belønner styrerne, og da først og fremst det største styringspartiet, sier han til Minerva i forkant av forelesningen.

Ap vokste på finanskrisen

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS