NYHET

Palestinerne ba Norge om en donasjon på flere hundre tusen Pfizer-vaksiner

Erna Solberg kritiserte Israel for ikke å dele vaksiner med palestinerne, men da palestinske selvstyremyndigheter spurte om å få norske doser, fikk de ikke svar. Norge vil i stedet bistå palestinerne gjennom andre kanaler, opplyser statssekretær i UD Audun Halvorsen (H).

Publisert Sist oppdatert

Det israelske vaksinasjonsprogrammet har imponert en hel verden, så langt har Israel vaksinert 60 prosent av hele befolkningen – noe som er langt mer enn noe annet land.

Men Israel har også blitt møtt med omfattende kritikk for å ikke ha delt av sine vaksinedoser med palestinske selvstyremyndigheter. Blant de som har føyet seg inn i rekken blant kritikerne er Norges statsminister Erna Solberg. I et intervju med NTB den 10. januar kritiserte hun Israel for ikke å ha sikret vaksiner til palestinerne: «Jeg syns Israel burde hatt kontakt med den palestinske selvstyremyndigheten og blitt enige om en fordeling som også ga palestinere vaksine», sa Solberg.

Israel selv har avfeid denne kritikken med at palestinerne ikke hadde søkt samarbeid med Israel for å skaffe og distribuere vaksiner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS