Wuhans virologiske institutt
Wuhans virologiske institutt

Flere tegn på at teorien om laboratorielekkasje for Covid-19 ble politisk nedtonet

Rapporten som viser hva den ledende medisinske grenen av amerikansk etterretning mente om opprinnelsen til Covid-19, er gradert – men kilder med kjennskap til den uttaler seg til australske medier.

Publisert

Avisen The Australian har tydeligvis fått innblikk i et sentralt dokument i spørsmålet omkring opprinnelsen til Covid-19-viruset. Det har lenge vært kjent at det har vært uenighet innad mellom ulike grener av amerikansk etterretning om dette, selv om konklusjonen har pekt i retning av at Covid-19 trolig har hatt et naturlig opphav. Som det heter i den offisielle rapporten:

Four IC [Intelligence Community, red. anm.] elements and the National Intelligence Council assess with low confidence that the initial SARS-CoV-2 infection was most likely caused by natural exposure to an animal infected with it or a close progenitor virus—a virus that probably would be more than 99 percent similar to SARS-CoV-2.

Tre av etterretningsorganisasjonene hadde ingen klar oppfatning – mens én mente det var mer sannsynlig med en laboratorielekkasje. Og den siste avsløringen fra The Australian knytter dette mindretallssynspunktet direkte til forskning gjennomført av Defence Intelligence Agency’s National Center for Medical Intelligence (NCMI). Denne etterretningsgrenen sorterer under det amerikanske Forsvarsdepartementet, og har hovedansvaret for håndtering av gradert informasjon i tilknytning til Covid-19. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS