En straff på Holmlia, en annen i Ørskog

Frp vil endre loven slik at den i praksis øker straffenivået mest for dem som ikke er etniske nordmenn. Sylvi Listhaug ser ut til å ha misforstått lovendringen i Danmark.  

Publisert Sist oppdatert

Aftenposten har i dag en større sak om Frps forslag til skjerpet straffer og andre kriminalitetsbekjempende tiltak, som legges frem på partiets landsmøte til helgen. Ett av tiltakene er en skjerpet straffesone i særlig belastede områder, noe som innebærer dobbel straff slike steder.

Frp er inspirert av endringer i Danmark, vedtatt i fjor høst og innført fra årsskifte. I Danmark er dette beskrevet slik av regjeringen:

«En ordning, der giver politiet mulighed for at udpege særlige kriminalitets- og utryghedsplagede områder, hvor straffen for visse kriminalitetsformer i en periode skærpes markant (skærpet strafzone).

Initiativet betyder, at straffen for eksempelvis hærværk, tyveri og trusler stiger markant inden for den skærpede strafzone. Der lægges som udgangspunkt op til en fordobling af straffen, mens straffen for visse kriminalitetsformer med en i forvejen høj straf vil stige med en tredjedel. Derudover vil visse overtrædelser, der i dag straffes med bøde, i gentagelsestilfælde kunne straffes med fængsel, når overtrædelsen er begået i en skærpet strafzone.»

Sterkt tidsavgrenset tiltak

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS