SPALTIST

RU-leder Amrit Kaur

RU-bråket og ungdomspolitikkens betenkeligheter

Trenger vi ungdomspartier, eller har de for mange negative aspekter ved seg? Det kan høres sært ut å spørre, ettersom vi er så vant til dem. Men deres eksistens bør vurderes.

Publisert

Den nye lederen i Rød Ungdom har igjen gjort det aktuelt å spørre hva vi skal med ungdomspartier. Om de er en positiv eller negativ ting. Hun illustrerer en del av de problematiske aspektene ved slike organisasjoner. 

Det er lett å påstå – og for så vidt anerkjenne – at Amrit Kaur er en utligger. Hun tilhører den ytterste grenen i et parti som befinner seg helt ytterst på den ene grenen av norsk politikk. Og det er ikke ofte man kan finne en lignende oppførsel fra ungdomsledere. 

Mange fremtredende folk i moderpartiet hennes har i mange år forsøkt å fjerne seg fra sin kommunistiske fortid. Etter Kaurs skryt av leninisme følger de nå opp disse forsøkene. Både den profilerte Mímir Kristjánsson og partileder Marie Sneve Martinussen har rykket ut mot RU-lederen for å forsøke å helle kaldt vann på glørne hun har strødd ganske skjødesløst etter seg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS