Biskopen i Oslo vil ikke svare på sitt medlemskap i Palestinakomiteen

Preses i Den norske kirke besvarer spørsmål om biskop Kari Veitebergs medlemskap.

Publisert

Terrorangrepet fra Hamas mot Israel utløste nær universell politisk fordømmelse fra europeiske land. Grufulle rapporter om drap, mishandling og bortføringer gjorde at få stemmer i den norske offentligheten uttrykket noe annet enn forferdelse. Statsminister Jonas Gahr Støre erklærte også etterhvert Hamas for å være en terrororganisasjon.

Unntakene tilhørte i første rekke fra personer og organisasjoner med tydelig engasjement for palestinernes sak. Palestinakomiteens første post etter angrepene natt til lørdag lød:

  • Angrepene fra den palestinske motstandsbevegelsen er en reaksjon på de utallige folkerettsbruddene palestinere lever med hver dag.

  • 2,3 millioner mennesker er innesperret i Gaza, uten bevegelsesfrihet og uten håp om at noen tar ansvar og gjør slutt på den kollektive avstraffelsen.

  • På Vestbredden har angrepene fra den israelske hæren og israelske bosettere økt med den høyreekstreme israelske regjeringen. Daglig er det rapporter om skadde eller drepte.

  • Angrepene på muslimske og kristne palestinere i Jerusalem har økt og væpnede israelske bosettere eskortert av soldater har flere ganger inntatt den hellige høyden og Alaqsa moskeen

  • De underliggende årsakene må behandles. Okkupasjonen må opphøre, blokaden må oppheves og internasjonal lov må etterleves.

  • Sivile liv, palestinske og israelske, må beskyttes.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS