SPALTIST

En skeiv seier på alle fronter i Dnk

Likekjønnet samliv kan ikke lenger vektlegges ved ansettelser i kirken. Det representerer både sluttpunktet for en lang kamp om aksept for homofile og et mulig skisma i Den norske kirke.

Publisert

Søndag 5. august besluttet kirkemøtet i Den norske kirke, med et overveldende flertall på 86 mot 24 stemmer, å gå bort fra at samlivsform skal kunne vektlegges ved ansettelser i kirken. Vedtaket var alt annet enn overraskende, ettersom det lenge har vært klart at et stort flertall av kirkemøtets delegater ville stemme mot muligheten for en slik praksis.

Bare Stavanger bispedømmeråd stemte i vår mot at spørsmålet skulle behandles på kirkemøtet, noe som fikk oppmerksomhet, da Tore Renberg i protest trakk seg fra markeringen av byens 900-årsjubileum i Domkirken, med et nykomponert «Stavanger-oratorium». 

I alle andre bispedømmer har en gått bort fra å vektlegge samlivsform, og selv i Stavanger ville det blitt store protester i media, fra bispedømmets liberale prester, lekfolk og fra fagforeningshold, dersom det ble kjent at en ansatt ble forbigått på grunn av samlivsform.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS