USA forbereder sanksjoner mot tysk-russisk gasslinje

Et norsk selskap med staten på eiersiden kan bli rammet av "Countering America's Adversaries Through Sanctions Act"

Publisert Sist oppdatert

I følge det amerikanske nettstedet foreignpolicy.com rykker Trump-administrasjonen stadig nærmere å innføre økonomiske sanksjoner mot europeiske selskaper som medvirker i byggingen av prosjektet Nord Stream 2 i Østersjøen.

Nord Stream 2 er en utvidelse av den direkte leveringskapasiteten av gass fra Russland til Tyskland. Den nye ledningen vil doble kapasiteten av fra dagens 55 milliarder kubikkmeter til 110 milliarder kubikkmeter ved ferdigstillelse.

Splitter EU og NATO

Som Minerva tidligere har omtalt er prosjektet ekstremt kontroversielt internt i NATO-samarbeidet og i EU. Tilhengere av utbyggingen sier det vil være nødvendig å øke leveringskapasiteten for å øke kontinentets økende energibehov, men kritikerne er bekymret for at det vil flyte mer enn gass gjennom rørene fra St. Petersburg.

I Øst-Europa er man redd for at byggingen av Nord Stream 2 vil muliggjøre at Russland kan stenge av gassen til Ukraina og likevel kunne fortsette å levere gass til resten av Europa og dette maktmiddelet vil ytterligere eskalere konflikten mellom Russland og deres nærmeste naboer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS