President Donald Trump and NATO Secretary General Jens Stoltenberg walk along the West Colonnade of the White House, Wednesday, April 12, 2017. (Official White House Photo by Shealah Craighead)

Stoltenbergs hjelpegutt

Stoltenberg gir Trump en del av æren for at NATOs forsvarsutgifter nå øker. Det er vanskelig å vite om det stemmer. OPPDATERT.

Publisert Sist oppdatert

Trump stjal som ventet showet under NATOs toppmøte i går, men på en uventet måte, da han påsto at Tyskland var «kontrollert» av Russland på grunn av den høye energiimporten derfra (som han for øvrig  overdrev omfanget av).

Hans gjentatte terping på behovet for å øke forsvarsutgiftene var som forventet. Heller ikke det helt urealistiske kravet om å bruke 4 prosent på forsvaret var nytt.

På Dagsrevyen i går kunne vi først se Stoltenberg på morgenkvisten sammen med Trump, der Trump i vanlig stil skryter av seg selv. Han påstår at på grunn av ham har NATO fått inn («raised») 40 milliarder dollar det siste året, og at Stoltenberg derfor nok er fornøyd med ham. Jeg antar at det betyr at dette er den summen ekstra som han mener at hans press har medført.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS