Seymour Hersh har publisert flere artikler basert på kommunikasjon med en angivelig kilde høyt opp i USAs etterretningstjeneste. Et sitat i den seneste artikkelen tyder på at kilden er russisktalende fremfor engelsktalende.

– Høres ut som at Hersh blir lurt av en russisk kilde

Ordlyden i et av de siste sitatene fra Seymour Hersh’ angivelige kilde i USAs etterretningsapparat peker mot at kilden er russisk.

Publisert

Den kjente og prisvinnende journalisten Seymour Hersh skapte oppstand da han i en artikkel publisert i februar påstod at USA – og Norge – sto bak sprengningen av Nord Stream-rørledningene i nærheten av Bornholm i september 2022. Målet skal ha vært å forhindre europeisk, og særlig tysk, avhengighet av russisk gass.

Artikkelen er i stor grad basert på kommunikasjon med en anonym kilde som angivelig skal ha vært direkte involvert i planleggingen av aksjonen. Hersh siterer flere ganger kilden direkte, og har avvist enhver kritikk for å lene seg på en enslig, ukjent kilde for å komme med så alvorlige påstander.

Flere opplysninger er tilbakevist, blant annet av Faktisk.no, og i sosiale medier spekuleres det i om Hersh’ kilde snarere kan befinne seg i Russland og jobbe på vegne av Kreml. Kritikere bet seg nemlig fast i en ordlyd i den siste artikkelen Hersh publiserte, torsdag 27. juli, som tyder på at den samme kilden er en russer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS